Bokningen tillhandahålls av Visit Hälsingland Gästrikland AB som också är arrangör och ansvarig för paketresorna. Läs mer Stäng

Smideskurs - Grund

Adress: Gränsfors, 820 70 Bergsjö Datum: Måndag 1 maj 2017 - fredag 29 sep 2017 Visa karta

Adress: Gränsfors, 820 70 Bergsjö

I den välutrustade kurssmedjan i Gränsfors har många genom åren fått sin första inblick i varmsmidets fascinerande värld. Undervisningen sker på svenska och engelska.

Inga förkunskaper krävs. Med hjälp av förlagor och anvisningar steg för steg ges inblick i varmsmidets handgrepp och metoder. Du får lära dig tända och använda ässjan samt lite om verktygen och materialet som används. Du börjar med att smida en ljusstake, några krokar och sedan beslag till en port: gångjärn, hasp, handtag och spik. Det är bra om du tar med enkla förslag på vad du själv vill lära dig att smida. Kursen har utrymme för individualisering och kursledaren kommer att se till att var och en lyckas med hjälp av sina nyvunna kunskaper i smide.

Kursinformation

Kurspris: se webbplats
Längd: 5 dagar -
Innehåll: Praktisk undervisning inklusive material.
Lunch, kaffe och middag. ”Nya Järnsmidesboken” (värde ca 340 kr).

Show more

Tillfällen

Datum Plats    
25 Sep
Måndag 25 sep 2017 Gränsfors Bruk
26 Sep
Tisdag 26 sep 2017 Gränsfors Bruk
27 Sep
Onsdag 27 sep 2017 Gränsfors Bruk
28 Sep
Torsdag 28 sep 2017 Gränsfors Bruk

Om denna aktivitet

Hotell

Hotell Mellanfjärden

Avstånd: 16 km
Endast tio minuter från E4:an i Mellanfjärdens hamn, ligger det idylliska Hotell Mellanfjärden. Här bor du i personliga rum i genuin miljö.
Hotell

Hassela Ski Resort

Avstånd: 19,6 km
Skidåkning, bad och nöje i norra Hälsingland. 8 liftar och 16 nedfarter (längsta nedfart 2500m, fallhöjd 310m), snowpark, längdspår, skotersafari, barnaktiviteter, bad, restauranger, nöje, skidskola och skidshop.