Bokningen tillhandahålls av Visit Hälsingland Gästrikland AB som också är arrangör och ansvarig för paketresorna. Läs mer Stäng

Dark Passion

Adress: Bergevägen 27, 820 77 Gnarp Datum: Onsdag 19 okt 2016 - fredag 29 dec 2017 Visa karta

Adress: Bergevägen 27, 820 77 Gnarp

DarkPassion är namnet på den lilla chokladfabriken i Gnarp i Hälsingland. Här tillverkas chokladpraliner, chokladkakor och annat gott omsorgsfullt för hand.

Allt i mörk ekologisk och FairTrade-märkt choklad med 70% kakaohalt. Hela sortimentet är laktosfritt och en del är även helt mjölkfritt.

Exklusivt och handgjort
Jag jobbar endast med mörk choklad med 70% kakaohalt. Råvaran är naturligtvis av finaste kvalitét, ekologisk och FairTrade-märkt, och jag tillverkar alla mina produkter omsorgsfullt för hand. Hela mitt sortiment är dessutom laktosfritt vilket många uppskattar.
Jag lägger ner min själ i mina praliner och varje detalj är viktig. Allt från fina råvaror, gärna ekologiska, till äkta och kraftfulla smaker och inte minst ett utseende som lockar ögat.

Hur allting började
DarkPassion var det självklara namnet när jag för ett antal år sedan började tillverka mina egna chokladpraliner. För det är just en passion för den mörka chokladen jag har. Och hantverket. Att tillverka chokladpraliner för hand kräver gott om tid och en stor portion kärlek till hantverket.

Allt började egentligen av en slump. Jag hade länge letat någon som tillverkar praliner precis så som jag vill ha dem - mörka, krämiga och härligt smakrika. Jag hade nästan gett upp när jag kom över en bok om pralintillverkning och då föddes tanken på att tillverka egna chokladpraliner. Efter ett antal kurser och efter många timmars hårt arbete har jag nu min alldeles egna lilla chokladfabrik och butik.

Sortimentet
Mitt sortiment är hela tiden under utveckling och med tiden har det blivit många smaker på mina praliner. Jag har inte möjlighet att lagerhålla alla smaker samtidigt men jag försöker att alltid ha minst fem smaker i lager och inför större högtider runt 12 smaker. Jag experimenterar också ständigt fram nya smaker på pralinerna så sortimentet utvecklas hela tiden. Jag använder inga konserveringsmedel eller onödiga tillsatser så tänk på att praliner räknas som färskvara - vänta inte för länge med att avnjuta dem!

Förutom praliner tillverkar jag också chokladkakor, varm choklad-klubbor och annat smått och gott. Inför högtider som påsk och jul har jag även andra roliga saker som påskharar, chokladägg, adventskalendrar och annat gott.

Stort intresse
Det är onekligen ett stort intresse för mina produkter vilket är jättekul! Då jag inte gör någon vinst på detta så sker tillverkningen på fritiden, vid sidan av mitt vanliga jobb, och det gör att jag inte alltid hinner med att möta den ökande efterfrågan. Ibland tar lagret slut och eftersom det tar några dagar att få fram nya praliner så hoppas jag att ni har överseende med detta.

Välkommen att göra ett besök i min butik, antingen i webbutiken eller i den fysiska butiken i Gnarp. Jag hoppas du hittar något du gillar!

Show more

Tillfällen

Datum Plats    
19 Sep
Tisdag 19 sep 2017 Dark Passion
20 Sep
Onsdag 20 sep 2017 Dark Passion
21 Sep
Torsdag 21 sep 2017 Dark Passion
22 Sep
Fredag 22 sep 2017 Dark Passion

Om denna aktivitet

Hotell

Hassela Ski Resort

Avstånd: 27,1 km
Skidåkning, bad och nöje i norra Hälsingland. 8 liftar och 16 nedfarter (längsta nedfart 2500m, fallhöjd 310m), snowpark, längdspår, skotersafari, barnaktiviteter, bad, restauranger, nöje, skidskola och skidshop.
Hotell

Hotell Mellanfjärden

Avstånd: 11,8 km
Endast tio minuter från E4:an i Mellanfjärdens hamn, ligger det idylliska Hotell Mellanfjärden. Här bor du i personliga rum i genuin miljö.